Treceți la conținutul principal

EU VOTEZ PENTRU CĂ...





14,8 % din moldoveni nu se vor duce la votare, iar 20 % nu s-au decis dacă vor participa la alegeri, 46,9 % nu ştiu în cine să aibă încredere sau nu au încredere în nici un partid politic sau politician. 58 % din alegătorii moldoveni ştiu deja exact pentru cine îşi vor da votul. Deciziile lor, de obicei, sunt bazate pe programele partidelor, dar restul deciziilor sunt influenţate de imaginea liderului, de manipularea opiniei publice, nostalgii, tradiţii etc. Avem un electorat ce nu reacţionează la mediul politic şi aceasta se întâmplă din cauza că acesta nu oferă stimuli / motive alternative

Ţinând cont de statistica actuală referitor la nivelul de pregătire a electoratului moldovenesc de a participa la alegerile parlamentare din 2009 şi conştientizarea acestui eveniment important pentru ţară, este posibil de afirmat că Moldova are nevoie de iniţiative de educare a alegătorului mai mult ca oricând. Educarea alegătorului face ca alegerile să devină un eveniment real pentru mii şi milioane de cetăţeni, inclusiv studenţi, adulţi, şi vârstnici, şi va servi drept catalizator pentru viitoarele generaţii să devină participanţi entuziaşti la democraţia ţării.

Drept urmare, a apărut ideea unui proiect la nivel naţional ce ar oferi consolidarea capacităţilor şi sporirea cooperării între ONG – uri pentru educarea şi mobilizarea alegătorilor să participe la alegerile parlamentare din 2009.

Proiectul „Eu votez pentru că...” este implementat în şase raioane din Republica Moldova (Cantemir, Soroca, Edineţ, Cimişlia, Basarabeasca, Ungheni şi Rezina) de Hilfswerk Austria în Moldova în parteneriat cu Centrul de Training „CMB”.
În cadrul acestui proiect, echipa de implementare îşi propune să ofere alegătorilor o platformă de Simulare a Alegerilor la nivel de comunitate, în special vor fi implicaţi adolescenţii şi tinerii, în care ei, alegătorii, să aibă posibilitatea de a discuta problemele comunităţii lor şi de a identifica soluţiile lor.
Într-o etapă ulterioară metodologia de Simulare a Alegerilor va fi diseminată la nivel naţional prin intermediul ONG-urilor în alte 10 raioane din republică.
La Ungheni, simularea alegerilor va avea loc la 22.02.2009, ora 10.00 în incinta Liceului Teoretic “Mihai Eminescu”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular