Treceți la conținutul principal

VOLUNTARIATUL – ARTA DE A DĂRUI


De atâtea ori am primit întrebări precum „Cine sunt voluntarii?” şi „Ce fac ei?”. Totdeauna îmi este greu să explic repede şi în cuvinte puţine tot ce am de spus despre voluntariat şi voluntari pentru că în adevăratul sens al cuvântului e greu să dai nişte definiţii sau să încerci să încadrezi termenul acesta în anumite coordonate.
Consider că eşti voluntar atunci când vezi o lumină la capătul tunelului şi reuşeşti să mergi mai departe din simplu motiv că ştii să ai încredere în forţele proprii şi mai ales în scopul de a schimba în mai bine comunitatea în care trăieşti. Poţi să vorbeşti despre voluntariat dacă ai cunoscut plăcerea că în sfârşit ai descoperit ideea care ajută la rezolvarea unor probleme din comunitate şi ţi-ai asumat responsabilitatea de a pune umărul la realizarea ei. A face voluntariat e un mod de viaţă, e o parte din tine pe care o creşti cu fiecare activitate realizată, o parte din tine care te învaţă să apreciezi cele mai simple momente din viaţă. Ceea ce învăţăm prin activităţile de voluntariat e că totul se rezolvă cu răbdare şi cum în viaţa asta totul se plăteşte, atunci remunerarea persoanelor care aleg să fie voluntari e în zâmbete, lacrimi de bucurie şi în prieteni care şi-i fac pentru toată viaţa. De acest lucru ne-au convins prin soluţiile inovative de integrare socială a copiilor cu nevoi speciale Raisa Smerdov, preşedinte OO „Poarta Deschisă”, prin puterea de a mobiliza oamenii în activităţi comunitare Natalia Mocan, preşedinte ONG „Speranţa Copiilor”, datorită fondurilor interne şi externe colectate pentru rezolvarea problemelor comunităţii Maria Calchei, preşedinte AO „Sprijin şi Speranţă”, prin valorificarea creativă a tradiţiilor şi obiceiurilor neamului Angela Ciornea, preşedinte ONG „Creatorii”, prin contribuţia substanţială la promovarea imaginii societăţii civile în comunitate Nina Grădinaru, membru ONG „Alături de copil”, prin originalitatea materialelor de promovare a proiectelor comunitare Vlad Ivaniuc, prin implicarea activă în organizarea evenimentelor de importanţă majoră pentru comunitate Anastasia Sacaliuc, prin comunicarea eficientă în organizarea şi desfăşurarea evenimentelor din cadrul Fundaţiei Comunitare Ungheni Nicoleta Pancu şi Cristina Boghiu şi prin eforturile depuse în colectarea fondurilor la implementarea proiectului „O minte sănătoasă într-un corp sănătos” Rodica Guţanu.
În numele Centrului de Voluntariat „Pro AL 21 Ungheni” îmi exprim recunoştinţa pentru activităţile tuturor voluntarilor care constituie o practică de succes la Ungheni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular