Treceți la conținutul principal

Campanie de promovare a voluntariatului în Ungheni

Instituția Publică „Centrul de Resurse pentru Dezvoltarea Durabilă Locală” a lansat în luna iunie Campania de promovare a voluntariatului „Voluntariatul – instrument de mobilizare a comunității” ce are ca scop informarea actorilor comunitari despre importanţa voluntariatului pentru dezvoltarea comunității. 


Campania este orientată către categorii diverse de public interesate de voluntariat (membri ai ONG-urilor, ai Grupurilor de Inițiativă Locală (GIL), reprezentanți ai instituțiilor publice și simpli cetățeni). O activitate majoră din cadrul campaniei o constituie orele informative


De la lansarea campaniei și până la acest moment s-au desfășurat 5 ore informative în instituțiile publice, ONG-uri și Grupuri de Inițiativă Locală din orașul și raionul Ungheni. Astfel, 80 de reprezentanți ai instituțiilor publice, ONG-urilor și Grupurilor de Inițiativă Locală au aflat despre ce înseamnă voluntariatul, motivele pentru a face voluntariat, avantajele voluntariatului pentru comunitate cât și pentru dezvoltarea personală, drepturile și responsabilitățile voluntarilor, decalogul voluntarilor și unde pot face voluntariat în orașul și raionul Ungheni. 


Participanții la orele informative au posibilitatea să afle și despre practicile de succes în domeniul voluntariatului din orașul și raionul Ungheni, dar și despre legea voluntariatului din Republica Moldova, adoptată în 2010. 


Instituția Publică „Centrul de Resurse pentru Dezvoltarea Durabilă Locală” și-a propus să realizeze această campanie de promovare a voluntariatului, implicând cât mai multe organizații active din regiunea Ungheni, fiindcă își dorește ca fiecare persoană să experimenteze voluntariatul măcar o dată în viață și să se bucure de această oportunitate de a se dezvolta personal și pentru că încurajează şi sprijină voluntariatul- îndeosebi prin schimburile de experienţă și de bune practici - eforturile depuse de asociațiile obștești, grupuri de inițiativă locală, instituții publice și autorităţile locale. 


Tot în cadrul campaniei de promovare a voluntariatului a fost lansată o pagină de facebook https://www.facebook.com/Voluntariatinungheni/ , unde vor fi publicate și promovate activitățile de voluntariat din orașul și raionul Ungheni. Prin acest canal de comunicare ne dorim să creăm la nivelul societăţii condiţii favorabile dezvoltării voluntariatului și pentru a spori vizibilitatea activităţilor de voluntariat în municipiul și raionul Ungheni or, activitățile de voluntariat nu sunt îndeajuns de promovate. 





Campania de promovare a voluntariatului „Voluntariatul – instrument de mobilizare a comunității” va dura până în luna octombrie 2017.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular