Treceți la conținutul principal

Voluntarii „ProUngheni” în excursie la SA „Covoare-Ungheni”

În luna iulie  voluntarii „ProUngheni” au participat la evenimentul „Ziua ușilor deschise”, organizat în premieră de SA „Covoare-Ungheni”. Evenimentul de la SA „Covoare-Ungheni” a fost desfășurată în cadrul anului jubiliar „Ungheni - 555 de ani”.

Ghidul excursiilor a menţionat pentru vizitatori că administraţia SA „Covoare-Ungheni” şi-a  dorit ca ungheneni, dar şi oaspeţii oraşului să cunoască procesul de confecţionare a unui covor, care înfrumuseţează casa fiecăruia dintre noi.”


 Excursia a avut itinerarul departamentul de producere. Vizitatorii au putut vedea cum se produc fibrele textile la SA „Covoare-Ungheni” până la covorul, care ne înfrumusețează casa, ce este confecționat la SA „Moldabela”. Reamintim că în 2001 fabrica „Covoare Ungheni” a fost divizată în două întreprinderi separate: „Moldabela”, care produce covoare şi „Covoare Ungheni”, care produce fibre textile – materie primă pentru Covoare. https://ro.wikipedia.org/wiki/Ungheni).


























Până a înfrumuseța casele noastre, până a ne asigura confortul este un process îndelungat, dificil și nociv (ghidul nostru ne-a asigurat că la fabrica de covoare „Covoare-Ungheni” se respectă  toate metodele de prevenire și diminuare a riscurilor ). Muncitorii de aici trebuie să fie foarte atenți pentru a nu greși și a nu avea defecte frumosul și cel mai important  calitativul covor de la Ungheni.

























Marina, o voluntară „ProUngheni” a specificat că „noi mereu vedem pe internet, pe la magazine și-n casele noastre doar covorul, adică rezultatul final. Și mulți erau curioși, ca și mine de altfel, să cunoască și procesul. Și uite, în acest an am avut fericita ocazie să vin în această excursie și aș mai repeta această experiență.”

La finalul excursiei voluntarii au făcut poză la primul război de țesut al fabricii de covoare din Ungheni. Războiul de țesut îl puteți admira la intrarea în Departamentul de producere.
























Fabrica de covoare din Ungheni SA „Covoare-Ungheni”este construită în anul 1980 şi este cea mai mare fabrică de covoare din Moldova. Ea este cunoscută în ţară, dar şi peste hotare pentru originalitate şi calitate. 




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular