Treceți la conținutul principal

Voluntarii ungheneni & #FNV2017


E început de decembrie în calendar și de vreo câțiva ani eu asociez această perioadă cu Festivalul Național al Voluntarilor (FNV). Și dacă e  FNV atunci și Ungheniul are un cuvânt greu de spus. De prin 2003, an memorabil pentru mișcarea de voluntariat națională, fiindcă atunci s-a lansat acest eveniment public de recunoaștere publică a meritelor voluntarilor, orașul dar și raionul Ungheni s-a remarcat, luând numeroase premii. Și-n acest an voluntarii ungheneni nu au coborât ștacheta și au luat la ediție aniversară  premii la trei categorii din cele 9 înscrise în concurs. 


Așadar, la categoria „Cel mai activ grup de inițiativă” locul I a fost ocupat de voluntarii „ProUngheni” - 30 de proiecte de succes implementate în comunitate, de la participarea activă în cadrul campaniei de colectare de fonduri pentru renovarea Parcului Central din Ungheni, partener în proiecte de amenajări a unor spații recreative din municipiul Ungheni și dezvoltare a programelor pentru tineret. O altă categorie, un alt premiu binemeritat pentru voluntarii ungheneni – Irina Robuleț, elevă la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și membră a grupului „ProUngheni” s-a învrednicit de locul III la categoria „Cel mai cel mai activ voluntar”, evidențiindu-se prin implicare în peste 40 de activități de voluntariat și locul I Cel mai activ coordonator al Săptămânii Naționale a Voluntariatului – Tatiana Lazar, specialist în cadrul Direcției Educație Ungheni. 


Anul acesta organizatorii au optat pentru tematica carnavalului, distribuind până la începerea evenimentului măști. Atmosfera artistică a fost asigurată de Cristina Scarlat, Olga Roman, Marcel Roșca, Elena Javelea, Lidia Isac, Show Ballet „Flash Dance” și Cvartetul „Viv - Ardo”. Un moment inedit al ediției din acest an a festivalului a fost prezentarea colecției de rochii de la Pupi Sweet Dress. 

Ce mi-a plăcut la Festival
Programul artistic, entuziasmul organizatorilor, că la noi să faci un asemenea eveniment te costă nervi și timp. Și ... da ... că voluntarii din Ungheni au câștigat și mândră că am avut oportunitatea să iau parte la emoțiile lor (și atunci când au realizat activitățile, dar și atunci când au câștigat premiile). 😄

Ce nu mi-a plăcut
Că unii dintre aplicanți nu au venit să-și ridice premiile. Au dat dovadă că nu au luat în serios acest eveniment și că au aplicat doar de dragul aplicatului (cel puțin eu așa am simțit). 

Ca-n fiecare an - nu se publică dosarul fiecărui aplicant. Poate ar fi bine de preluat practica românilor cu Gala Națională a Voluntarilor. E doar o părere pur subiectivă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular