Treceți la conținutul principal

Au economisit pentru a contribui la salvarea Pământului

Din 2012 unghenenii sunt invitați să deconeteze toate aparatele electro-tehnice pentru o oră, astfel alăturându-se campaniei internaționale „Earth Hour”. 



În 2018 autoritățile publice locale și grupul de voluntari „ProUngheni” au continuat tradiția și au invitat locuitorii urbei să ia atitudine și să reducă consumul de energie electrică în intervalul de timp 18.30-19.30 ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. În această oră cât a fost redus consumul de energie electrică, în  sediul Primăriei fiind sistată energia electrică, voluntarii ”ProUngheni” au organizat o seară artistică cu participarea elevilor Școlii de Muzică, coordonator artistic Alexandru Mostovoi, dar și a tinerilor talentați de la liceul teoretic „Mihai Eminescu”.

Prezentă la eveniment Silvia Ungureanu, specialistă în cadrul SA ”Red-Nord” a ținut să menționeze că oamenii ar trebui să fie mai responsabili, atunci când e vorba de ecologie, fiindcă ceea ce vedem azi - deșeuri în cantități enorme, boli etc. e rezultatul că ei nu conștientizează că aceasta duce la  înrăutățirea sănătății lor. Specialista a recomandat celor prezenți că pentru a diminua rezultatele nefaste ar trebui să se înceapă cu lucruri mici care le poate realiza oricine, cum ar fi deconectarea luminii atunci când ori de câte ori este posibil. 

Municipiul Ungheni participă la această campanie internaţională din 2012. A devenit deja o tradiție ca în cea de-a treia sâmbătă din luna martie, să lăsăm pământul să respire măcar pentru o oră. Această acțiune are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice”, a menționat Marina Atamuratov, specialist tineret și sport la primărie și coordonatoarea grupului de voluntari ”ProUngheni”.
Se estimează că, dacă pe 24 martie, între orele 20.30 – 21.30, toţi consumatorii casnici din ţara noastră ar fi deconectat energia electrică, s-ar fi economisit 278 de mii de kilowaţi. Pentru producerea acestei cantităţi de energie se consumă 86,8 mii de metri cubi de gaze naturale, în urma arderii cărora se emit în atmosferă 165 de tone de gaze cu efect de seră.
Ora Pământului” (Earth Hour) este o campanie prin care, mai multe instituţii, agenți economici, dar şi persoane fizice, opresc consumul de energie electrică pentru o oră, în mod voluntar, pentru a creşte gradul de conştientizare asupra necesităţii protejării mediului înconjurător. Astfel, campania Earth Hour a devenit, din 2007 și până în prezent, cea mai mare acţiune voluntară de mediu din toate timpurile.



















Alte articole apărute de la acest eveniment internațional: 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Voluntarii ProUngheni aduc zâmbete și speranță cu ocazia sosirii primăverii

  Astăzi, voluntarii ProUngheni au venit cu inițiativa de a dărui mărțișoare în oraș. Aceștia și-au propus să aducă astfel o rază de lumină și căldură în inimile oamenilor, zâmbetul pe buze și în priviri. 

Magia sărbătorilor de iarnă: bucurie și lumină în parohia Cetireni