Treceți la conținutul principal

La Costuleni se discută pe teme actuale / foto

Ce se întâmplă când doi oameni cu funcții publice au o idee comună și care  e prevăzută în planul lor de activități, dar care poate fi realizată doar printr-un parteneriat stabil și lucrativ? Firește, o activitate interesantă și care e utilă pentru comunitate.





E vorba de un ciclu de instruiri pentru un grup de adolescente din Costuleni cu tema ”Violența între semeni”. Participantelor, care vor fi cu preponderență din clasele a VI-a și a IX-a,  li se vor oferi informații despre tipurile de violență, studiate cazuri reale și abordate diferite situații. Întâlnirile se vor desfășura o dată la două săptămâni, joi sau vineri. Tatiana Cebotaru, coordonatoarea acestei inițiative, ne spune  că pentru viitor își propun să organizeze întâlniri și cu băieții.


Participantele la instruiri  au fost rugate să invite și alte prietene sau cunoscute, pentru a putea lega prietenii cu persoane din alte cercuri. Proiectul este pe bază de voluntariat, dar susținut de către autoritățle publice locale în parteneriat cu asistentul social. ”Ne propunem ca ulterior să implicăm și Centrul Medicilor de Familie, polițistul de sector” mai adaugă sursa citată mai sus. 

Tematica pentru această întâlnire a fost aleasă din motiv că la moment este un fenomen destul de des în școală și anume între domnișoare. 

Galerie foto de la întâlnire. Sursa: www.facebook.com







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular