Treceți la conținutul principal

Nicoleta Svitic sau Voluntarii sunt buni și la literatură

Nicoleta Svitic. Sursa: www.facebook.com 
Cel de-al doilea portret de voluntar este cel al Nicoletei Svitic. O tânără de doar 15 ani, care este elevă (desigur :) ) și o voluntară activă la biblioteca din Valea Mare, localitatea ei de baștină.


Dacă ar fi să o întrebați pe Larisa Antoci, bibliotecara și coordonatoarea de voluntari de la acestă instituție, cum e Nicoleta. Atunci ea ar descrie-o în felul următor: optimistă, puternică, cu o gândire profundă de a percepe lumea din jurul ei și la orice provocare face față. Dar, ceea ce este definitoriu pentru ea este perseverența. ”Niciodată Nicoleta nu spune ”nu pot”. Chiar și atunci când încercarea este grea ea spune - ”Încercăm! O să vedeți, ne vom descurca!” ne spune coordonatoarea ei. 

Nicoleta nu este doar voluntar activ al bibliotecii dar și un cititor fidel, demonstrându-și cunoștințele literare la cea de-a XXVIII-a ediție a concursului ”La Izvoarele Înțelepciunii”. Anul acesta  comeptiția literară a fost dedicată vieții și operei lui Ioan Slavici, unde la etapa raională a obținut diplomă de gradul I,iar la etapa națională diploma de gradul II. Ea a luptat pentru acest loc alături de alți 72 de elevi din întreaga țară. 
Nicoleta alături de Larisa Antoci. Sursa: www.facebook.com
Dintre activitățile ei de voluntariat menționăm doar câteva, moderatoare, prezentatoare și facilitatoare în cadrul serviciilor ce le prestează în comunitate Biblioteca Publică Valea Mare.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular