Treceți la conținutul principal

O "tabără a solidarității"

La Florițoaia Veche timp de o săptămână  s-au aflat 20 de voluntari ai Misiunii Sociale „Diaconia”.
Conform declarațiilor lui Ion Dumitraș, directorul gimnaziului local și gazda evenimentului, zece au fost moldoveni, iar ceilalți – străini. Tot el ne-a mai spus că niciodată nu i-a fost dat să vadă atâta entuziasm la copii: „Le-a plăcut foarte mult. Voluntarii le-au organizat diferite jocuri, activități de creație, educație non-formală și ei au fost foarte mulțumiți”.
Parohul bisericii din localitate, Andrian Agapi, ne-a vorbit despre orarul de muncă al voluntarilor: în prima jumătate a zilei ei aveau activități cu tinerii, iar în a doua jumătate – mergeau la bătrânii din sat pentru a le ajuta în gospodărie. În una din zile aceștia au făcut curățenie și într-o zonă publică din centrul satului.
Nadejda Străjescu, responsabilă pentru departamentul voluntariat în cadrul misiunii, a declarat că ”Tabăra Solidarității” se află pentru prima dată în Florițoaia Veche. Criteriul de bază în procesul de selectare a parohiilor, unde pleacă voluntarii să facă activități civice, este dorința oamenilor de a se implica în schimbarea comunității.

Articol apărut în ziarul Unghiul

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular