Treceți la conținutul principal

Portret de voluntar. Anatolie CLADICOV: „Nu văd în acest moment altă cale prin care să te implici în societate și să aduci impact”

 

Sursa: Arhiva personală

Anatolie Cladicov a deținut președinția JCI Ungheni în anul 2020. A fost un an în care în lume a fost declarată pandemia de COVID-19. Împreună cu membrii JCI Ungheni, Anatolie, lansează diverse acțiuni și campanii, scopul cărora a fost susținerea eforturilor de a depăși acea perioadă de grea încercare pentru oamenire. Pentru efortul și dedicația depusă ca organizația să continue să se dezvolte, pentru implicare activă, JCIUngheni a decis și solicitat de la JCI Internațional, ca președintele JCI Ungheni 2020, vicepreședintele JCI Moldova 2021, să obțină pe viață statutul de membru al JCI și anume prin obținerea titlului de SENATOR JCI.

În rândurile ce urmează Anatolie ne-a povestit cum a început să facă voluntariat, ce înseamnă pentru el JCI Ungheni, ce înseamnă voluntariatul pentru el.

Adevărata experiență în voluntariat, cu rezultate palpabile a început în anul 2019, când la invitația domnului Dionisie Ternovschi, președinte JCI Ungheni din acel an m-am alăturat echipei.

Și până în acel moment au existat acțiuni de voluntariat, dar probabil, lipsa unei continuități, a unei echipe structurate au făcut ca ele să se piardă în timp. Anume la JCI Ungheni am găsit o echipă energică care îți dădea sentimentul că cerul este limita, fiecare idee a unei activități era încurajată, oferindu-ți cele necesare pentru a duce misiunea la bun sfârșit.

În acel an, 2019, am făcut parte din echipa proiectului “Șanse egale pentru o viață activă”, iar un an mai târziu am reușit să realizăm în parcul “Micul Cluj” pavilionul de șah, parte a unui proiect ambițios, cu rezultat pe măsură. Am dat exemplul acestor două proiecte pentru că sunt proiecte cu impact în societate.

Desigur, voluntariatul poate îmbrăca diferite forme, cel mai important este felul în care simți acea activitate. Nu trebuie să cauți activitățile, doar să fii disponibil și deschis să te implici, să înțelegi că schimbarea începe cu fiecare din noi. În voluntariat sunt necesare sacrificii de timp, financiare, etc., dar rezultatele finale compensează toate “pierderile” colaterale.

Activitatea de voluntariat m-a făcut să îmi descopăr abilitățile, să depășesc limite și temeri. Consider că prin activitățile de voluntariat am adăugat valoare și nu văd în acest moment altă cale prin care să te implici în societate, să lucrezi în echipa și să aduci impact.

Despre Anatolie Cladicov

Anatolie Cladicov e originar din satul Costuleni, căsătorit, are un copil. E absolvent al fostei școli medii Costuleni, aici devine primul primar al elevilor. Despre această poziție Anatolie ne spune că a lăsat amprentă în evoluția sa ulterioară. Studiile de licență, specialitatea drept, le-a făcut la Academia de Științe Economice a Moldovei, iar cele masterale cu specialitatea drept european – la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași.

Încă din timpul facultății a plecat la muncă peste hotare, în SUA și Italia, dar simțându-se un stăin printre străini, a revenit acasă.
A fost angajat în cadrul Biroului Vamal Ungheni, Asociația pentru antreprenoriat Sustenabil, ÎCS Lear Corporation, unde a acumulat un bagaj imens de cunoștințe, ca într-un final să se lanseze în sfera antreprenoriatului. „Cu toate că sunt încă la început de drum în acest domeniu și e destul de dificil, este domeniul în care mă regăsesc. Ca hobby pot să menționez șahul, ce l-am învățat la Clubul de șah Costuleni, și fotbalul, pe parcursul anilor fiind jucător al FC Costuleni, FC Abus, CF Ungheni”, ne spune Anatolie Cladicov. (Sursa: Unghiul)

Galerie foto din diverse activități de voluntariat, unde Anatolie a fost implicat. 

Sursa: Arhiva Personală






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular