Treceți la conținutul principal

Siguranța împreună: Implicare și schimbare în comunitatea noastră


Să vorbim despre siguranță. Da, acea chestiune care ne preocupă pe toți, dar pe care, uneori, o tratăm ca pe ceva ce „se rezolvă de la sine” sau „că poliția trebuie să intervină”. Ei bine, zilele trecute am avut ocazia să iau parte la un eveniment care a schimbat sau va schimba modul în care privim siguranța personală și cea din comunitatea noastră.

Așa cum poate ați auzit/citit pe rețelele sociale, Inspectoratul de Poliție Ungheni a dat start la Ungheni  campaniei naționale „Împreună pentru siguranța ta”.  Campania a adus împreună forțele de ordine, organizații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (Poliția de Frontieră, pompierii și salvatorii, serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească) și alte instituții din teritoriu într-un efort comun de a crea un mediu sigur și de a preveni infracționalitate.

Era ceva ce nu am mai văzut de mult timp - o implicare atât de directă și sinceră a tuturor părților interesate. Am avut șansa să văd cum oameni din diferite domenii și cu experiențe variate au venit împreună pentru un scop comun. Mi-a fost dată ocazia să ascult povești ale polițiștilor, voluntarilor și oamenilor obișnuiți, care își aduc aportul la crearea unui mediu sigur. Am înțeles că siguranța nu înseamnă doar prevenirea infracțiunilor, ci și construirea unei comunități unite, în care fiecare cetățean să se simtă în siguranță și respectat.

Și da, este adevărat că siguranța nu înseamnă numai statistici scăzute, ci și sentimentul de liniște și încredere în faptul că riscurile sunt minime și că există măsuri și resurse pentru a preveni sau gestiona situații potențiale periculoase. Evenimentul acesta mi-a demonstrat că există pași concreți pe care îi putem face pentru a contribui la o comunitate mai sigură. Este vorba despre conștientizare, implicare și colaborare.

Am văzut cum fiecare gest, fiecare discuție și fiecare acțiune pot face o diferență. Și îndemn și pe ceilalți să ia parte la acest efort comun. Siguranța noastră este un dar prețios și o responsabilitate pe care e necesar să o împărtășim cu toții.

Să fim pentru siguranță, pentru comunitatea noastră și pentru un viitor mai bun. Să ne implicăm și să contribuim, pentru că fiecare dintre noi are un rol în această poveste. Siguranța nu este doar o poliță de asigurare, ci o casă pe care o putem construi cu fiecare acțiune a noastră - "SIGURANȚA e Polița de asigurare cea mai ieftină și cea mai eficientă!"



 




 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular