Treceți la conținutul principal

Voluntariat pentru un zâmbet sănătos!

 


Sănătatea orală devine tot mai importantă pentru starea noastră generală de bine. În acest context, tinerii de la Colegiul de Medicină Ungheni au dat un exemplu remarcabil de implicare și voluntariat, anunță instituția pe pagina oficială de facebook.

Aceștia sub îndrumarea profesoarei Aliona Gașpar, au realizat o activitate de informare la LT „Elada” din satul Măcărești, localitate componentă din comuna cu același nume. Ei au împărtășit cunoștințe valoroase despre sănătatea orală. Cu un accent deosebit pe prevenție și îngrijire, elevii au fost învățați despre afecțiunile comune ale cavității bucale, cauzele acestora și, cel mai important, modalitățile de prevenție și îngrijire corectă.

Activitatea face parte din Decada Catedrei "Discipline Clinice" și din Campania „Sănătatea mea – responsabilitatea mea”. Totodată, instituția de învățământ mai precizează pe pagina oficială de facebook că aceasta mai coincide cu marcarea Zilei Mondiale a Sănătății Orale, care ne reamintește an de an de importanța prevenirii și îngrijirii orale.

Catedra "Discipline Clinice" promovează cu pasiune îngrijirea sănătății orale și încurajează oamenii să adopte practici sănătoase de igienă orală. Această acțiune nu este doar despre a avea un zâmbet frumos, ci și despre protejarea sănătății mintale și generale.

Indiferent de vârstă, grija pentru sănătatea gurii este esențială pentru o viață sănătoasă și fericită. Așadar, să ne amintim cu toții să avem grijă de sănătatea pentru a zâmbi o viață întreagă.

Prin astfel de inițiative de voluntariat și educație, tinerii de la IP CMU demonstrează că sănătatea noastră este responsabilitatea noastră, iar împreună putem face o diferență pozitivă în comunitatea noastră.







Sursa foto și text: Colegiul de Medicină Ungheni

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular