Treceți la conținutul principal

Cetățeanul activ produce o schimbare // foto

După multișor timp reînvii acest bloguleț dedicat oamenilor, care cred că gesturi mici pot schimba lumea în bine.
 

Datorită inițiativei „Ungheni - 555 de ani” lansată de  Primăria municipiului Ungheni și IP „Centrul de Resurse pentru Dezvoltare Durabilă Locală” am cunoscut o doamnă remarcabilă, care este liderul unui grup de adolescenți voluntari. Împreună cu acești voluntari  doamna Valentina Scutelnic, bibliotecara filialei nr. 2 „Luceafărul”, implementează proiectul „Cetățeanul activ - lider comunitar”, care prevede crearea unui colțișor de odihnă în preajma bibliotecii prin instalarea a două bănci și a unei mese. 

La acest colțișor beneficiarii bibliotecii vor putea să desfășoare diferite activități literar-artistice. 

Prin acest proiect echipa de implementare a dorit să facă o schimbare pentru cartierul Berești și să îmbunătățească imaginea din preajma bibliotecii și implicit a cartierului. 

Proiectul este implementat cu sprijinul „American Corner”, din sursele financiare a Statelor Unite ale Americii. Alături de bilioteca, filiala nr.2 „Luceafărul” încă alte 3 biblioteci din raion au beneficiat de susținere financiară a trei proiecte comunitare, toate  pe bază de voluntariat.

Programul “American Corners” este un program desfăşurat la nivel internaţional sub forma unor parteneriate între Ambasadele Statelor Unite din ţările respective şi biblioteci.
  
     Scopul acestui program este de a promova înţelegerea şi cooperarea între Republica Moldova şi Statele Unite, prin oferirea de informaţii pertinente despre cultura şi civilizaţia americană. “American Corners” sunt mici centre culturale ce funcţionează ca o secţie a bibliotecii cu un fond de carte din diverse domenii şi cu materiale audio-video, centre în care se desfăşoară şi evenimente culturale, civice și voluntariat.

Voluntarii Biliotecii, filiala 2 „Luceafărul” își admiră munca

Voluntarii se implică activ la instalarea celor două bănci și a mesei

Voluntarii se implică activ la instalarea celor două bănci și a mesei

Spațiul de odihnă din preajma bibliotecii, filiala 2 „Luceafărul”

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular