Treceți la conținutul principal

Evenimentele 2017 cu iz de voluntariat în Ungheni

Că tot e sfârșit de an, că tot majoritatea fac clasamente sau o trecere în revistă a tuturor evenimentelor de pe durata lui 2017. Și, deci, am decis și eu să fac o clasificare a unor activități de voluntariat mai de anvergură din Ungheni. La început am vrut să scriu despre toate activitățile de voluntariat, dar avea să fie o postare mare, mare, mare de tot. 
  
Anul 2017 a fost anul în care am revenit cu drag la acest bloguleț :), apoi am lansat pagina de facebook „Voluntariat în Ungheni”. Dar, vorba multă sărăcia omului. Să trecem la treabă și să vedem cu ce ne-au bucurat anul ăsta voluntarii ungheneni

Ianuarie 2017 -
 * Continuă marea campanie de colectare de fonduri pentru amenajarea și renovarea Parcului Central din Ungheni lansată încă în 2016. În cadrul acestei campanii se mobilizează aproape toate instituțiile, asociațiile, grupurile de inițiativă a voluntarilor din Ungheni și organizează diferite activități cu scopul de a aduna bani pentru renovarea Parcului Central. 
* De ziua comemorării poetului Mihai Eminescu Primăria orașului (pe atunci încă avea statut de oraș) împreună IP „Centrul de Resurse pentru Dezvoltarea Durabilă Locală și Regională” (CRDDLR)  lansează inițiativa de implementare participativă a proiectului „Ungheni – 555” . Pe întreaga durată a anului 2017 s-a planificat să se organizeze 555 evenimente de promovare a orașului nostru - toate pe bază de voluntariat. Mai multe detalii despre activitățile din cadrul inițiativei aflați pe www.ungheni.md , unde au fost publicate comunicate de presă. 

Februarie 2017
* Deosebit de original și atractiv a fost marcată ziua de "Dragobete” de către voluntarii „ProUngheni”, care au  distribuit inimioare cu inscripția „Te iubesc, Ungheni!” locuitorilor și oaspeților din Ungheni. 


Aprilie 2017 - 
* Ziua Faptelor buneGrupul  de Voluntari „ ProUngheni” au desfășurat „Ziua Faptelor bune”, ajutând  zeci  de oameni  sau bucurând copiii care se recreeau  în Scuarul „Grigore Vieru”  cu  câte o sesiune de facepainting și bomboane.

Mai 2017 - 
* Liber în UEMembrii Fondului pentru Tineri Ungheni și voluntarii ProUngheni și-au unit forțele pentru a  marca Ziua Europei. Primii au făcut face painting cu simbolurile UE și al Republicii Moldova, iar voluntarii ProUngheni au prins tricolorul celor prezenți în Piață. La sfârșit tinerii au format un lanț uman, care promovează pacea şi prosperitatea, acceptând totodată să-şi deschidă spiritul către culturile, tradiţiile şi limbile atât de diverse ale continentului nostru.
* Retro PartyLa 26 mai 2017 la restaurantul „Vema” într-o atmosferă ce îți amintea de petrecerile în stilul Marelui Gatsby (romanul omonim a scriitorului american Francis Scott Fitzgerald) Fondul pentru Tineri Ungheni au organizat o discotecă pentru maturi și tineri în stilul anilor’80. Invitații au dansat pe melodiile de neuitat ai acelor ani, iar un moment distractiv  al serii „Retro Party” au fost jocurile distractive organizate de membrii Fondului pentru Tineri Ungheni.

Iunie 2017 - 
* Fondul pentru Tineri Ungheni au desfășurat tradiționala activitate din Parcul Central de 1 iunie – Face Painting.  
* Lansez pagina de facebook „Voluntariat în Ungheni” , unde încerc să promovez activitățile de voluntariat desfășurate în Ungheni

August 2017 - 
* Zilele municipiului Ungheni - Mai multe organizații obștești, instituții publice, grupuri de inițiativă, meșteri populari din Ungheni s-au implicat activ la buna organizare a evenimentelor dedicate Zilelor municipiului Ungheni

Septembrie 2017 -
* Concert de caritate ”Din suflet pentru copiii cu autism” - organizat de Federația pentru Drepturi și Resurse a Persoanelor cu Tulburări din Spectrul Autist din Republica Moldova (FEDRA-Moldova) în parteneriat cu Centrul de zi pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale „Casa pentru Toți”. S-au colectat 47700 lei, iar 2135 lei de la bolul pentru donații amplasată în holul Palatului de Cultură. Banii colectați vor fi utilizați pentru deschiderea și dotarea unui cabinet senzorial pentru copiii diagnosticați cu autism din Ungheni. 

Octombrie 2017 - 
* Are loc Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV 2017). Ungheniul se clasează pe primul loc pe țară cu cele mai multe activități de voluntariat

Decembrie 2017 - 
* Festivalul Național al Voluntarilor (FNV 2017). Și la acest eveniment Ungheniul a obținut locuri de frunte. Din cele 9 categorii anunțate pentru concurs, 3 vin la Ungheni. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular