Treceți la conținutul principal

Irina Robuleț - voluntara care a descoperit ecoul veșnic al culturii

Portret de voluntar

Irina Robuleț
Azi lansăm pe blogul despre voluntariat o rubrică nouă, care sper să vă placă. E vorba de „Portret de voluntar / voluntară”. O rubrică care o să vă aducă în casele dvs. povestea celor care stau în spatele istoriilor de succes de implicare în comunitate, ce mai realizează ei în afara activităților de voluntariat și ce alte pasiuni mai au decât să-și ajute semenii. 

Prima protagonistă e Irina Robuleț, elevă la LT ”M. Eminescu” din mun. Ungheni, voluntară în grupul ”ProUngheni”, desemnat în cadrul Festivalului Național al Voluntarilor ”Cel mai activ grup la nivel național” în 2017 dar mai face voluntariat și în cadrul instituției de învățământ unde își face studiile. Din profilul ei de facebook am observat că îi place și dansul. Ulterior aveam să aflu că e pasionată și de pictură. Tot în anul ce-a trecut, adică 2017, ea se învrednicește la același festival cu premiul III la secțiunea „Cel mai activ voluntar”. Deci, dacă aveți nevoie de Irina nu știți unde să o găsiți. 😖 Or, e la liceu pentru a mai pregăti vreo activitate extracurriculară or, la primăria municipiului  alături de colegii ei de la „ProUngheni” gândind o altă activitate de voluntariat sau la Școala de Arte Plastice... 
Irina se remarcă prin frumusețea ei naturală cât și prin faptul că e de statură mai înaltă decât colegile ei  dar asta nu înseamnă că e un impediment. Ba,mai mult, ea a descoperit că poate fi un bun model. Mai jos admirați o galerie foto, având-o ca model pe Irina Robuleț. 
Sursa: www.facebook.com / Stilist Aurelia

Sursa: www.facebook.com / Stilist Aurelia

Sursa: www.facebook.com / Stilist Aurelia

Sursa: www.facebook.com / Stilist Aurelia

Sursa: www.facebook.com / Stilist Aurelia

Sursa: www.facebook.com / Stilist Aurelia

































Deci, spuneam mai sus că Irina este pasionată de pictură. Și din această pasiune ajunge să frecventeze Școala de Arte Plastice Ungheni, instiuție ce a dat lumii pe Valeriu Curtu, Dumitru Verdianu, Ion Zderciuc etc. Aici ea frecventează clasa profesoarei Diana Ciubotaru - Viziru. Irina îmi povestește că-i place în mod deosebit grafica, fiindcă în ea se regăsește dar și că profesoara ei e o bună specialistă în această tehnică.  După 5 ani de studiu și după multă, multă muncă Irina, care însumează mai multe personalități într-o singură persoană: elevă, dansatoare, voluntară, ajunge să verniseze 25 de tablouri într-o expoziție personală, cele mai multe fiind executate în tehnica „grafică”. Ele pot să fie admirate în sala de expoziții „Vasile Șoimaru” de la Biblioteca Publică „Dimitrie Cantemir” din municipiul Ungheni. Expoziția va fi o lună de zile. 


 Ea îmi mai spune că cariera o va continua în acest domeniu, mai exact în designer interior sau arhitectură. 
Ideea de a vernisa expoziția a venit din dorința de a promova valorile culturale universale, dându-le viață și putere, ele fiind cea mai frumoasă creație a omenirii, fără de care nu ar exista viitorul acesteia. Despre expoziție s-a scris și pe pagina ziarului „Unghiul” - ”Cultura - ecou al veșniciei reprezentată prin desen”.


Secvențe de la expoziție.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular