Treceți la conținutul principal

Unghenenii au arătat bunătate și spirit civic în această primăvară

La sfârșitul lui aprilie și începutul lui mai în Ungheni s-au desfășurat mai multe evenimente, ce au dovedit încă o dată că unghenenii își doresc o altfel de viață, una mai bună, pentru ei și pentru semenii lor.


Astfel, la  29 aprilie 2018, când se marchează în lume Ziua Faptelor Bune, voluntarii ”ProUngheni” cu cei de la Colegiul de Medicină Ungheni şi cu consilierii din Consiliulul Raional al Tinerilor au sensibilizat locuitorii municipiului și a raionului să fie mai buni în cadrul campaniei de informare şi sensibilizare „Fă o faptă bună şi ajută pe cineva să zâmbească”, distribuind orăşenilor și oaspeților urbei aproximativ de 250 de fluturaşi informativi cu cu diferite mesaje. Cum ar fi:  "oferă un compliment", "iartă", "oferă-i locul tău cuiva", pentru alţii", ”ajută-ţi aproapele când se află într-o situaţie dificilă" etc. De asemenea voluntarii au ajutat persoanele care veneau cu pungile încărcate cu produse, cărându-le de la Piaţa Centrală până la Gara Auto Ungheni (cca 600m). Pe lângă ajutor fizic, tinerii au mai organizat jocuri educativ-distractive pentru copiii prezenţi pe terenul de joacă din Parcul Central Ungheni, cu scopul încurajării şi îndemnării spre a face fapte bune. Și copiii au primit fluturaşi informativi, dulciuri şi baloane. Oamenii s-au arătat încântaţi de această activitate şi au promis că vor continua să facă fapte bune nu doar în data de 29 aprilie, ci în fiecare zi. Sursa: Pagina Voluntarii ”ProUngheni” 






















Salubrizare în Parcul Francez
La 1 mai Fondul pentru Tineri Ungheni alaturi de grupul AccessPlus Ungheni, au petrecut ziua Internațională a Muncii prin... Muncă. Ei au lansat o nouă campanie de salubrizare  a locurilor publice din oraș cu genericul ,,Do it Green”. Astfel, voluntarii au mers în parcul Francez și au făcut curățenie și au distribuit pungi de gunoi celor care se odihneau în acel loc.Sursa: Pagina Fondului pentru Tineri Ungheni



















Voluntarii ATOM, filiala Ungheni oferă colet 
Tot la 1 mai, de această dată voluntarii ATOM, filiala Ungheni au decis să le aducă în semn de recunoștință și mulțumire unor bătrâni, colete  și le-au spus că ei își aduc aminte de ei nu numai în anumite zile sau de anumite sărbători, ci oricând. Și că  vor rămâne în amintirea lor ca niște eroi, căci ei au pus bazele generației de astăzi.
Bătrânii au fost foarte bucuroși și încântați să vadă că mai există cineva care le oferă puțină atenție, făcându-le ziua mai frumoasă. În ochii lor am văzut acel licăr al speranței și al fericirii. Sursa: www.atosmd.club

După activitate voluntarii se odihnesc

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular