Treceți la conținutul principal

Salvatorii voluntari au desfășurat un forum al lor

Sursa: www.unghiul.com / Foto: Oxana Iurii
De curând la Chișinău s-a desfășurat „Forumul Voluntarilor în domeniul protecției civile și apărării împotriva incendiilor”, organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI. La eveniment s-a discutat despre despre experiența țărilor europene în domeniul voluntariatului, dar și despre promovarea acestor valori în Republica Moldova. 


Mai mult, reprezentanții autorităților publice locale au menționat despre experiența lansării posturilor de salvatori și pompieri voluntare în localitățile rurale din țara noastră, dar și despre implicarea persoanelor civile în realizarea acțiunilor necesare pentru prevenirea riscurilor situațiilor excepționale în rîndul populației și în anumite cazuri, intervenția în astfel de situații în calitate de forță primară de intervenție. Participanții au menționat realizările efectuate de voluntari în acordarea asistenței populației în perioada caniculară în urma instalării corturilor de reabilitare de către IGSU, tractarea de către voluntari a mijloacelor de transport rămase blocate în urma precipitațiilor, dar și intervenția voluntarilor la lichidarea incendiilor în comunitățile unde au fost lansate posturi de salvatori și pompieri civile.
Forumul voluntarilor în cadrul IGSU a avut drept scop schimbul de opinii în domeniul promovării voluntariatului în Republica Moldova, dar și lansarea acțiunilor comune în dezvoltarea acestuia în domeniul protecției civile, dar și implicarea acestora în ajutorarea populației în caz de situații de risc.
Mai multe detalii despre eveniment citiți pe www.cucap.md / Forumul voluntariatului în cadrul IGSU
Reamintim cititorilor blogului că în raionul Ungheni activează un post de salvatori și pompieri voluntari la Sculeni. Despre aceasta a scris și ziarul „Unghiul” - Pompierii voluntari vor fi primii care vor interveni în zona Sculeni

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular