Treceți la conținutul principal

La o cafenea a ideilor au fost identificate probleme majore ale voluntarilor din Ungheni

 


Recent la BP ”Dimitrie Cantemir” Fondul pentru Tineri Ungheni au organizat o cafenea a ideilor, unde mai multe grupuri de inițiativă ale voluntarilor din Ungheni au identificat câteva probleme cu care se confruntă anume ei, dar și soluțiile la ele. 

Corina Morcov, lidera grupului de voluntari, ne-a spus că această activitate a fost prima din cadrul proiectului „Reabilitarea monumentului feroviar” din cadrul Programului raional de Granturi pentru organizaţiile de tineret şi grupurile de iniţiativă ale tinerilor din raionul Ungheni, ediția 2020. În continuare tânăra voluntară ne spune că scopul lor a fost de a identifica cele mai des probleme întâlnite de voluntari în desfăşurarea activităţilor lor, dar şi pentru a stabili relaţii, care vor avea rezultatul  - noi activităţi de voluntariat cu un impact major în comunitate. Iată doar câteva dintre problemele identificate: lipsa interesului tinerilor față de activitățile organizate, promovarea slabă a inițiativelor, lipsa fondurilor ș.a.
Corina a mai specificat că urmează ca Fondul pentru Tineri Ungheni  să mai organizeze în cadrul acestui proiect o sesiune de informare despre ce înseamnă comportament deviant şi consecinţele acţiunilor rezultate din acest tip de comportament  asupra fiecărui individ, dar şi a societăţii per general. Iar pentru colectarea fondurilor necesare pentru renovarea locomotivei din scuarul din preajma Palatului de Justiţie vor organiza un bal de caritate, unde va fi expusă şi o expoziţie de fotografii. dintre aceste lucrări menţionăm: schimbarea pavajului, instalarea sistemului de supraveghere şi a băncilor pentru ca unghenenii să se odihnească ș.a.

Programul Raional de Granturi pentru organizaţiile de tineret şi grupurile de iniţiativă ale tinerilor din raionul Ungheni, ediția 2020 este finanțat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, și co-finanțat de Consiliul Raional Ungheni, coordonat de Direcția Educație Ungheni, iar Primăria Municipiului Ungheni este partener în cadrul proiectului.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular