Treceți la conținutul principal

FOTO / Maraton de implicare civică. Cei care au ales să contribuie la dezvoltarea comunității sunt Voluntarii „ProUngheni”


Pentru 7 zile (3-10 octombrie) echipa de voluntari „ProUngheni” a fost provoca să se implice cât mai activ în comunitatea din care fac parte. Aceștia s-au împărțit în 5 echipe. Fiecare din ele având o sarcină, care neapărat să aibă un impact social puternic. Printre acțiunile întreprinse vom menționa activități de salubrizare în locurile, unde cei mai mulți ungheneni își petrec timpul liber, oferirea de pachete cu produse alimentare unor persoane, care trec prin situații mai puțin plăcute. 

Alexandru Arhire ne spune că, alegerea de a fi membru al grupului de voluntari „ProUngheni” și implicarea în Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) 2021, a însemnat pentru el noi experiențe trăite, noi prieteni, satisfacția de a petrece timpul util.

SNV mi-a permis să simt cu adevărat că mă implic activ în societatea din care fac parte. În fiecare activitate am pus suflet, s-a simțit dorința mea de a ajuta, de a mă afirma și de a cunoaște mai realitatea. Noi putem facem o schimbare, noi putem ajuta, căci cu pașii mici a tuturor celor ce le pasă, se transformă în pași mari în cadrul comunității. Fii bun de câte ori se poate, și mereu se poate!”, a adăugat Violeta Gorincioi, colega lui Alexandru.

A fost o plăcere să văd cum, prin intermediul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, noua generație de voluntari ProUngheni au format o ECHIPĂ. SNV a fost prima lor provocare, pe care au trecut-o cu bine, chiar excepțional. Este uimitor impactul făcut de colegii mei în doar o săptămână. M-au emoționat, ce-i drept, trăirile și aspirațiile lor la mai mult”, a precizat Diana Doroftei, Lider ProUngheni.

Pe 15 octombrie a avut loc evenimentul de totalizare al SNV. Alături de viceprimarul municipiului, Dionisie Ternovschi, și specialistul în tineret și sport din cadrul Primăriei municipiului Ungheni, Marina Atamuratov, voluntarii și-au exteriorizat părerile și emoțiile lor din cadrul SNV. Voluntarii ProUngheni au fost premiați de către autoritățile municipale.














-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Voluntarii ProUngheni este un grup constituit în anul 2016 și care activează pe lângă Primăria municipiului Ungheni. În acești 5 ani grupul obține 2 premii la nivel național în cadrul Festivalului Național al Voluntarilor, iar la nivel local în cadrul Galei Tinerilor Activi, iar membrii se evidențiază aparte, intrând în posesia unor diplome și premii, care certifică implicarea activă și contribuția adusă la dezvoltarea societății. La moment din grupul ProUngheni fac parte 35 de tineri, marea lor majoritate sunt elevi în instituțiile de învățământ din municipiul Ungheni. 

SNV mobilizează anual cetățeni din întreaga țară pentru a contribui prin diverse acțiuni la bunăstarea societății.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular