Treceți la conținutul principal

Dăruiți magie! Grupul „ Mămici din Moldova în UK” au lansat campania Shoe Box Moldova

 

Sursa: Echipa Mobilă Ungheni

De 7 ani grupul Mămici din Moldova în UK” au adunat oameni frumoși la chip și suflet, care pentru câteva zile devin spiriduși, Moși Crăciun. Aceștia adună cadouri de Crăciun, frumos ambalate, destinate copiilor defavorizați, copii care renunță la a mai visa și le dăruie cu multă dragoste.

În acest an sunt așteptați la Ungheni până pe 20 decembrie ca să oferiți cadoul pentru un copil, ca să dăruiți magie.

Adresa ECHIPEI MOBILE UNGHENI: mun. Ungheni, str. Națională 9, clădirea unde se găsește Direcția Educație Ungheni, etajul II.

Nr. de contact: 067674242


"An de an campania a crescut considerabil datorită faptului că ni s-au alăturat zeci de voluntari din diferite țări ale lumii.

Dorim să le mulțumim din suflet pentru implicare și pentru timpul acordat căci doar datorită lor am reușit să adunăm mii de cutii în toți acești ani.

De la începutul campaniei de cadourile voastre s-au bucurat peste 15 mii de copii din familii social-vulnerabile, din centre de plasament, din orfelinate și din spitale.

Pe lângă centrele de colectare din Diaspora, an de an se adună sute de cutii și în doua localități din Moldova și anume la Nisporeni și Ungheni, unde voluntarele noastre depun o muncă enormă atât la colectare, cât și la distribuirea lor".



Sursa: Arhiva personală

În Ungheni voluntară Shoe Box Moldova este Nicoleta ENACHI
, care ne-a spus că a aderat la această magie
în anul 2017. Eram în concediu de îngrijire a copilului, de atunci an de an, împreună cu colegele mele din cadrul Serviciului social ,,Echipă mobilă” și alți voluntari, care ne sar în ajutor mereu, colectăm cutii cu cadouri de la donatorii locali, totodată primim și cutii de la moldovenii noștri din diaspora, pe care le distribuim copiilor cu dizabilități și copiilor din familiile social-vulnerabile din raionul Ungheni”.



În 2022 s-a propus un nou model de colectare

Anul acesta s-a propus o nouă modalitate de colectare. Deci cum va lucra noul model de colectare? Fiecare voluntar va avea o listă după care vor aduna daruri, iar ulterior le vom distribui copiilor.

Modelul vechi de colectare la fel va fi păstrat! Doritorii fac cutia cu cadou, pe care scriu genul și vârsta copilului.

Cum pregătim o cutiuța pentru Shoe Box Moldova”?

Cutia pentru Shoe Box Moldova” trebuie să fie o cutie de la pantofi sau orice altă cutie de mărime medie.

După ce este gata cutiuța, se indică pe ea numele copilului (dacă cadoul este pregătit după una din liste) sau doar sexul și vârsta (exemplu: Băiețel - 5 -7 ani).

În cutie se pun doar lucruri noi, pentru că Mos Crăciun nu vine cu lucruri vechi.

Cutia se ambalează în hârtie frumoasă de Crăciun ca să arate ca un cadou adevărat. Pentru mulți dintre copii acesta va fi primul cadou adevărat din viață.

Se verifică cu atenție termenul de valabilitate a dulciurilor și a altor produse cosmetice!

Nu se pune în cutie fructe sau alte produse care pot să se strice sau curgă și să murdărească conținutul cutiei!!!

Se poate adăuga o felicitare, scrisoare sau chiar o poză cu familia voastră.

Idei de lucruri pe care le puteți pune în cutiuțe: jucării, rechizite, hăinuțe (pijama, fular, mănuși, căciulă), încălțăminte, fundițe, dulciuri, cărți de colorat, produse de igienă (periuță pentru dinți, pastă, săpun) sau orice vi se pare că ar putea bucura un copil.

Galerie foto:

Sursa: Echipa Mobilă Ungheni








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular