Treceți la conținutul principal

Voluntariatul scade riscul de boli cardiovasculare

Iată o legătură la care nu v-ați fi gândit. Se pare că acesta este primul studiu care se axează pe efectele fizice ale ajutorării altora. Autorii s-au întrebat ce beneficii asupra sănătății ar avea cei care își donează timpul altora, și nu cei care primesc ajutorul.


Cercetătorii de la Mount Sinai au împărțit un grup de elevi de liceu din Vancouver: 52 dintre aceștia și-au făcut orele de voluntariat toamna, iar cealaltă jumătate au așteptat primăvara. Cercetătorii nu au cerut foarte mult de la elevi, ci doar o oră pe săptămână făcând activități după școală cu elevi de școală primară.

Înainte și după începerea semestrului, cercetătorii au măsurat factorii de risc pentru boli cardiovasculare în cazul elevilor, printre care indicele de masă corporală, inflamarea și nivelul colesterolului. După doar zece săptămâni de voluntariat, voluntarii au avut un nivel semnificativ mai scăzut al factorilor de risc comparativ cu elevii din grupul care nu făceau încă voluntariat.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, și schimbările stării de spirit al elevilor, încrederea în sine și altruismul. Ei au spus, apoi, că voluntariatul ar substitui rețelele de suport care le lipsesc adolescenților cu risc de boli cardiovasculare.

Așadar, un motiv în plus să vă gândiți la a oferi timpul unor oameni care au nevoie, pentru că nu doar ei beneficiază de această experiență.

Sursa: The Atlantic

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Voluntarii ProUngheni aduc zâmbete și speranță cu ocazia sosirii primăverii

  Astăzi, voluntarii ProUngheni au venit cu inițiativa de a dărui mărțișoare în oraș. Aceștia și-au propus să aducă astfel o rază de lumină și căldură în inimile oamenilor, zâmbetul pe buze și în priviri. 

Magia sărbătorilor de iarnă: bucurie și lumină în parohia Cetireni