Treceți la conținutul principal

O BANCĂ A UNGHENENILOR

În viitorul apropiat în Parcul Central al municipiului Ungheni va fi instalată o bancă-gigant, similară celor de la Chișinău, Bălți, Orhei și Mereni (r. Anenii Noi).  Acest lucru devine posibil datorită unui proiect ce este implementat de Asociația Obștească „Casiopeea” și finanțat de Fundația Comunitară Ungheni în cadrul Programului de Granturi Mici, dedicat anului jubiliar „Ungheni – 555 de ani”. 
Proiectul a fost lansat  în cadrul unei sesiuni de informare la 25 mai 2017 în incinta Centrului  de Informare pentru Cetățeni . Prin acest proiect AO „Casiopeea” își propune să ofere unghenenilor și nu numai, un spațiu de odihnă și agrement în Parcul Central din orașul Ungheni cu motive etno-culturale pentru atragerea turiștilor și localnicilor în vederea promovării valorilor și tradițiilor culturale moldovenești și a modului sănătos de viață. 


Scaunul supradimensional va reprezenta simbolul unghenenilor de pretutindeni, dar și a orașelor înfrățite. El va fi amenajat într-un stil etno-modern. Noutatea proiectului constă în faptul  că acest scaun va fi de o dimensiune mare (2,5 m), cu motive tradiționale pictate pe acesta. Designul dat va crea impresia de rustic, de vechi și totodată nou. Unghenenii vor avea posibilitatea de  a desfășura activități de recreere, ore de lecturi și alte evenimente culturale și de petrecere a timpului liber. La moment, doar de  ziua copilului, 1 iunie, acest parc este populat, în restul zilelor, acest parc este vizitat doar de câțiva oameni care practică sportul și atât.

„Banca Unghenenilor” va avea ca rezultate un loc amenajat în Parcul Central al oraşului Ungheni  prin instalarea unei bănci – gigant, care va reprezenta un punct atractiv din punct de vedere cultural și turistic pentru municipiu, echipa proiectului va informa cei 38200 locuitori ai municipiului Ungheni despre importanța ocrotirii naturii și păstrarea valorilor naționale. La finalul proiectului va fi realizat un clip video cu imagini din activitățile proiectului.
Proiectul „Banca Unghenenilor” va fi implementat pe durata a doua luni și are ca parteneri:  Voluntarii ProUngheni, Primăria municipiului Ungheni, LogosArt, Il Fotografo, Școala de Muzică Ungheni, SRL „Termo-Decor” și Asociația „Unghenenii de Pretutindeni”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular