Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din 2018

Contribuie în comunitate!

Consiliul Raional Ungheni și Ministerul  Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova îți oferă oportunitatea să contribui la dezvoltarea comunității din care faci parte prin   Programul de Granturi Mici pentru tineri, care este lansat deja.  

Voluntarii din Florițoaia Nouă au ajutat alți copii din comunitate să meargă la școală de 1 septembrie

Voluntarii ATOM din Florițoaia Nouă donează coletele Sfârșitul vacanței de vară a fost activ pentru voluntarii ATOM de la Florițoaia Nouă. Dacă semenii lor au profitat de ultimele zile din sezonul estival pentru a se odihni, atunci ei au desfășurat o acțiune de colectare de fonduri și lucruri pentru copiii social-vulnerabili din localitate ca să poată merge/frecventa școala. 

O "tabără a solidarității"

La Florițoaia Veche  timp de o săptămână  s-au aflat 20 de voluntari ai Misiunii Sociale „Diaconia”.

Salvatorii voluntari au desfășurat un forum al lor

Sursa: www.unghiul.com / Foto: Oxana Iurii De curând la Chișinău s-a desfășurat  „Forumul Voluntarilor în domeniul protecției civile și apărării împotriva incendiilor”, organizat de  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI. La eveniment s-a discutat despre  despre experiența țărilor europene în domeniul voluntariatului, dar și despre promovarea acestor valori în Republica Moldova.  

Oportunitate de instruire / „Comunicarea și colectarea de fonduri în activitățile de voluntariat”

Asociaţia Obştească „Tinerii pentru dreptul la viaţă”(TDV) , Secretariatul Coaliţiei Voluntariat,  invită OSC-urile și instituțiile publice care au programe de voluntariat (sau sunt în proces de dezvoltare a acestora) la instruirea „Comunicarea și colectarea de fonduri în activitățile de voluntariat”.

O oră de clasă a adus cu sine rezolvarea unei probleme din comunitatea

Sursa: www.alfa.md Toată povestea elevilor din clasa a IX-a din Costuleni a început în cadrul cursului opțional ”Educație pentru dezvoltarea comunității” la subiectul ”Probleme existente în comunitate”. Ei au fost solicitați să identifice probleme din localitate care le-ar putea soluționa prin forțele proprii. În toată acea listă erau și băncile deteriorate din curtea gimnaziului, instalate în cadrul proiectului ”Loc de agrement pentru comunitate”, implementat în 2011 cu suportul Fundației Comunitare Ungheni. Decizia lor a fost să le repare.

Marina Zamă:”Pentru a produce o schimbare trebuie să acționezi”

Marina Zamă-Atamuratov Un interviu din 2017, semnat de subsemnata și apărut în ziarul local ”Unghiul”, cu coordonatoarea celui mai activ grup de voluntari din țară

La Costuleni se discută pe teme actuale / foto

Ce se întâmplă când doi oameni cu funcții publice au o idee comună și care  e prevăzută în planul lor de activități, dar care poate fi realizată doar printr-un parteneriat stabil și lucrativ? Firește, o activitate interesantă și care e utilă pentru comunitate.

Nicoleta Svitic sau Voluntarii sunt buni și la literatură

Nicoleta Svitic. Sursa: www.facebook.com  Cel de-al doilea portret de voluntar este cel al Nicoletei Svitic . O tânără de doar 15 ani, care este elevă (desigur :) ) și o voluntară activă la biblioteca din Valea Mare, localitatea ei de baștină.

Unghenenii au arătat bunătate și spirit civic în această primăvară

La sfârșitul lui aprilie și începutul lui mai în Ungheni s-au desfășurat mai multe evenimente, ce au dovedit încă o dată că unghenenii își doresc o altfel de viață, una mai bună, pentru ei și pentru semenii lor.

Crizanteme, crizanteme flori de dor..

Sunt în clasa a IV-a. Așadar,  sunt absolvenți. Au dorit să lase o amprentă că au studiat acolo, în școala lor dragă, că au obținut succese și au dus faima instituției la nivel național, luând premii la concursuri prestigioase. 

Au demonstrat că violența este arma celor slabi

Violența este arma celor slabi! Au spus un ”NU” hotărât violenței domestice un grup de tineri, membri ai filialei Sculeni a  organizației ” Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova”, ce au participat la un training cu genericul ” SPUNE NU VIOLENȚEI DOMESTICE''. Trainer le-a fost colega și totodată  lidera grupului

Lectură și desen pentru a înțelege semnificația răstignirii și învierii lui Isus

Picii din clasa a II-a ”A” de la Liceul Teoretic Sculeni au participat la o nouă activitate educativă și creativă deopotrivă, pentru că au și desenat dar au ascultat și texte biblice în lectura voluntarilor  filialei Sculeni a organizației ” Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova” (ATOM), organizație ce a desfășurat evenimentul.  

Au economisit pentru a contribui la salvarea Pământului

Din 2012 unghenenii sunt invitați să deconeteze toate aparatele electro-tehnice pentru o oră, astfel alăturându-se campaniei internaționale „Earth Hour”. 

Irina Robuleț - voluntara care a descoperit ecoul veșnic al culturii

Portret de voluntar Irina Robuleț Azi lansăm pe blogul despre voluntariat o rubrică nouă, care sper să vă placă. E vorba de „Portret de voluntar / voluntară”. O rubrică care o să vă aducă în casele dvs. povestea celor care stau în spatele istoriilor de succes de implicare în comunitate, ce mai realizează ei în afara activităților de voluntariat și ce alte pasiuni mai au decât să-și ajute semenii. 

Un altfel de 8 martie

În Moldova, majoritatea femeilor au o zi a lor în care  se simt apreciate,  se simt cu adevărat că reprezintă sexul frumos, primind în dar flori şi alte cadouri ce le vor ajuta să fie mai frumoase, mai speciale. Acea zi e 8 martie . Anume atunci acea parte dintre femeile fericite Moldovei uită  de grijile casnice, uită că trebuie să se gândească ce să mai pună pe masă pentru a potoli foamea copiilor şi a unui soţ, care de cele mai multe ori serveşte mai multe păhărele decât de obicei şi ziua această devine un adevărat coşmar pentru femeie (mai în glumă, mai în serios) . Dar cealaltă parte îşi frământă minţile de unde să mai ia bani să mai cumpere acele crupe, care pentru alţii au un preţ mic iar pentru ele e unul astronomic, ca să aibă ce pune pe masă; ele nu îşi doresc cosmetice sau vreo haină de firmă ele au doar un singur vis - acela de-aş hrăni copiii, de a le asigura siguranţa zilei de mâine . 

Au dăruit zâmbete

Scriam într-o postare la începutul lui decembrie  2017 despre campaniile de Crăciun, inițiate de voluntarii din Ungheni. Și aminteam acolo că una dintre ele care m-a intrigat este și cea a voluntarilor „ProUngheni” -  ”Dăruiește un zâmbet” . Deși, fac voluntariat într-o instituție a unei autorități publice ei au decis să iasă din „carapacea” organizației gazdă și să ducă daruri copiilor, ce se tratează la  Centrul ftiziopneumologic de Reabilitare din or. Cornești.  

Semne bune anul are

Sursa: www.atosmd.club Un an rodnic se cunoaște chiar de la începutul lui, oferindu-ne oportunitatea de a ne stabili noi obiective și căile de a soluționa unele probleme identificate în comunitate.