Treceți la conținutul principal

La Fundatia Comunitara Ungheni se munceste pe baza de voluntariat

Potrivit raportului financiar pentru perioada iunie 2007 - 31 decembrie 2008, prezentat de Valeriu Botnari, directorul executiv al Fundatiei Comunitare Ungheni, pe parcursul anului trecut, Fundatia a acumulat venituri in valoare totala de 393 mii 874 lei.

Dintre acestea, 200 mii lei s-au colectat de la comunitate, inclusiv agenti economici si banci comerciale. Alte 50 mii 290 lei au mers in pusculita Fundatiei de la balul de caritate, organizat in luna noiembrie 2008. Ungheneanca Nina Gorincioi - Cadoppi, satabilita cu traiul in Italia, a transmis 10 mii 400 lei. O suma semnificativa, 133 mii 184 lei, a fost obtinuta, gratie unui grant. Toti acesti bani au fost folositi la realizarea unor proiecte, dar si la sustinerea unor persoane cu disabilitati. Astfel, datorita Fundatiei, in orasul Ungheni au fost implementate 20 de proiecte care au avut un impact asupra societatii. A fost amenjat un teren sportiv in preajma scolii sportive raionale, a fost deschis un cabinet logopedic la Centrul "Casa pentru Toti", au fost amenajate cai de acces pentru copiii imbolizati in scaune cu rotile, a fost achizitionat utilajul necesar pentru recuperarea copiilor cu paralizie cerebrala, a fost inaugurat un teatru de vara la gradinita nr. 9 "Steluta", au fost dotate cu carti citeva biblioteci scolare s.a.
Majoritatea granturilor oferite de catre Fundatia Comunitara au variat intre 5000 si 15 mii de lei. O suma considerabila, 46 mii 503 lei, a fost utilizata pentru persoanele tintuite la pat. Unora le-au fost oferiti bani pentru operatii, altora - masini de spalat semiautomate sau pamapers-uri.
De notat ca cei care au muncit pentru acumularea surselor financiare, pentru analiza si selectarea proiectelor ce urmau sa fie fie implementate, pentru organizarea balului caritabil etc., inclusiv directorul executiv, nu au fost remunerati. In dreptul capitolului "Salarii" sta cifra 0.
Raportul respectiv va fi prezentat in zilele ce urmeaza membrilor consiliului director. Se va decide care vor fi prioritatile Fundatiei Comunitare pentru anul 2009.("Expresul de Ungheni", vineri, 30 ianuarie 2009; pagina Eveniment)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Locuitorii din satul Mînzătești, comuna Hîrcești, se mobilizează pentru lucruri frumoase

 

Foto&video. Un 1 iunie altfel

FOTO / Dedicare și pasiune pentru comunitatea locală

  Contribuția Consiliului Local al Tinerilor Mănoilești  la Sărbătoarea Portului Popular